fredag, december 22, 2006
mandag, december 11, 2006
Jeg venter på godt vejr...
Jeg venter på, at vinden tager af, for det duer ikke at bakse med en tung uglekasse i 6-8 meters højde, når det blæser.
søndag, december 10, 2006
Min uglekasse er færdig!

Så er min uglekasse helt færdig.
Jeg har sat 12 mm sisalreb i den til at binde den fast i ahorn-træet med - og jeg har bundet "vandknuder" på rebene, så der ikke løber regnvand ind i kassen langs rebene.
Egentlig står der alle steder, at man skal bruge nylon-reb, men jeg synes sisalreb ser finere ud, det skader ikke ahorn-træets bark - og sisalreb skal såmænd nok holde til vind og vejr i nogen tid. Som nævnt besluttede jeg mig dog til at anvende 12 mm reb i stedet for 10 mm, som jeg først havde regnet med, så jeg købte et 12 mm bor og borede 10 mm-hullerne op til 12 mm.

Nu skal kassen bare hænges op! Ib har en 8 meter stige, jeg kan låne :o).
tirsdag, december 05, 2006
Tagpap og træbeskyttelse

Jeg havde egentlig ikke regnet med, at jeg ville træbeskytte kassen - og muligheden for at beklæde taget med tagpap havde jeg først ikke tænkt på.
Det gik imidlertid op for mig, at der kan gå noget tid, inden der flytter ugler ind i kassen, og det ville jo være ret ærgerligt, hvis kassen rådner op lige inden, den ville være blevet opdaget og taget i brug af en ugle.
Jeg besluttede derfor, at kassen skal være langtidsholdbar. For et par dage siden fik jeg noget tagpap af Ib, og i dag kørte jeg i Høng Træ-nyt og købte papsøm. Det var for øvrigt en formidable oplevelse, da det viste sig, at Poul - som har Høng Træ-nyt - selv har bygget nogle uglekasser og sat et par stykker op.

Han viste mig den seneste, han har bygget og fortalte mig, hvor jeg kunne finde en af dem, han har hængt op. Den slog jeg et smut forbi på vejen hjem - og den skulle være beboet - men der var nu ingen hjemme i uglekassen, da jeg var forbi, men jeg kunne heller ikke nå op og banke på. Jeg holder øje med kassen fremover, når jeg kommer forbi.
Der skal redemateriale i kassen

Ugler bygger ikke selv rede. Om de ikke gider, eller de ikke kan finde ud af det, er svært at vide - men de gør det i hvert fald ikke. Derfor skal man lægge redemateriale i kassen, inden den hænges op.
Man kan bruge halm eller groft flis - et sammenpresset lag på ca. 5 cm. Jeg har hverken halm eller groft flis, men jeg har nogle grene og en kompostkværn, så jeg har lavet en portion flis - ikke grov flis, men dog flis, og det er sikkert godt nok. Formålet er blot at hindre uglens æg i at trille ud til kassens sider, for så ligger de og bliver kolde.
lørdag, december 02, 2006
Hul i uglekassen

Oprindelig troede jeg, at det smarteste var at save indflyvningshullet med en hulsav (til en boremaskine), men Ib rådede mig til at forsøge med en stiksav i stedet, fordi en hulsav i den størrelse er ret dyr. Jeg lånte derfor hans stiksav i dag, og det viste sig at være en rigtig god idé - hullet blev helt, som det skal være. Nu mangler jeg kun at skaffe en rest tagpap og noget kraftigt nylonreb til ophængning af kassen - og til rebet skal der bores nogle huller i kassen.
Jeg vil kigge efter reb næste gang jeg er nede at løbe på stranden - der ligger af og til nogle rester fortøjning, der er skyllet på land.
Informativ side om ugler og redekasser
Jeg skal afgøre, hvor højt kassens indflyvningshul skal side. Derfor søgte jeg lidt på redekasser på nettet og fandt denne side (linket ovenfor), hvor der også står lidt om uglegylp og den slags. :o)